Hozzávalók

1 darab tojás
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
30 dkg kristálycukor
½ kg alma (reszelt)
1 kanál őrölt fahéj
1 darab citrom
5 dkg mazsola
5 dkg dió (pirított, vágott)
15 dkg margarin

Leírás

A lereszelt almát összekeverjük a mazsolával, az előzőleg megpirított vágott dió felével, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojást, a fahéjat, a citromhéjat, a cukorral habosra kevert Rama margarint és jól összedolgozzuk. Margarinnal megkent, liszttel megszórt őzgerincformában, 180 fokon, kb. 20-30 percig sütjük. Ha már kissé meghűlt, csokimázzal bevonjuk és rászórjuk a megmaradt diót is. Ha a máz is megdermedt, szeletekre vágjuk, akár vaníliafagyival és gyümölcsökkel is tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4