Hozzávalók

2 darab tojás
15 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 darab alma
10 dkg porcukor (+5 dkg az almához)
1 tk őrölt fahéj
10 dkg margarin

Leírás

3 db nagy almát (kb. 1 kg) meghámozunk és vékony szeletekre vágunk. 5 dkg porcukrot, 1 teáskanál fahéjjal összekeverünk, egy nagy tálban és a felszeletelt almát ebbe beleforgatjuk. Ez kb. 5-10 percet vesz igénybe, mivel fakanállal, lassan, óvatosan kevergetem össze, a cukros fahéjjal. A lényeg, hogy minden almaszelet legyen mázas. 10 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat (én mikróban felolvasztom, de nem forrón keverem hozzá), 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 vaníliás cukrot, 2 tojást és 1 dl tejet összekeverünk. Enyhén folyékony tésztát kapunk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és az almaszeleteket szorosan, egymás mellé beletesszük. A végén rátesszük a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben, fél órát hagyjuk sülni. Ha a teteje kezd szép világosbarnára sülni, akkor már kész is van, de egy tűpróba soha nem árt. Fél órát hagyom a formában hűlni, majd tálcára borítom, így felül lesznek az almák. Tejszínhabbal, kimondottan bűnös élvezet!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4