Receptek Főételek Húsos ételek Bakonyi sertéshús

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tejföl
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
2 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
8 szelet sertéskaraj
3 kanál finomliszt

Leírás

A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírjában, a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk. Olajon, a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a megpárolt gombát, a szaftjával együtt. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk. Galuskával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4