Hozzávalók

2 kanál kristálycukor
2 dl tejszín
5 darab tojás
½ kg kajszibarack

Leírás

A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk, ceruza vastagságú szeletekre. A tálaláshoz félretett barackot, csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon. A tojásfehérjét, gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb. 15 percig verjük. Ezt követően, hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű, kemény habot nem kapunk. (Ez kb. további 15 percet vesz igénybe.) Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt, célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. A tetejét, a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük, a kész habba is. Tejszínhabbal is díszíthetjük a tetejét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4