Receptek Főételek Húsos ételek Báránybecsinált

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
60 g finomliszt
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
10 szem őrölt fekete bors
3 darab sárgarépa
dl tejszín
0.8 kg báránylapocka
20 dkg csiperkegomba
3 darab sárgarépa (karórépa)
½ csokor metélőhagyma (apróra vágott)
1 csokor friss rozmaring

Leírás

Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott répákat, a felszeletelt gombát, a cikkelyekre vágott hagymát, a póréhagyát és a zöldfűszert. Ízesítsük a sóval, a borssal és a szegfűszeggel. Pároljuk másfél órán át, majd szűrjük le. Az alaplevet főzzük negyed óráig, közben pedig fölözzük le a zaftját. Felhevített vajon futtassuk meg a lisztet, majd keverjük a leveshez. Szintén adjuk hozzá a tejszín és a tojássárgájának a keverékét. Csak melegítsük és közben tegyük vissza húst, a zöldségeket, valamint hintsük meg a snidlinggel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4