Receptek Főételek Húsos ételek Bárányfilé gorgonzola mártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 kanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
2 kanál extra szűz olívaolaj
10 dkg gorgonzola
60 dkg burgonya
3 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
dl tejszín
1 ág szárított kakukkfű
1 csipet szódabikarbóna
1 dl húsleves alaplé
1 ág friss rozmaring
25 dkg finomliszt
60 dkg báránygerinc (filé)

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük. Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, gombócokat formázunk és bő, forró olajban kisütjük. A fokhagymát áttörjük. A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot. A sajtot felkockázzuk, a serpenyőbe öntjük a levest és a tejszínt, forraljuk. Hozzáadjuk a sajtot és felolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olívaolajat és a hússzeleteket megpirítjuk. A húst a mártással, burgonyafánkkal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4