Receptek Főételek Húsos ételek Barnasörrel párolt korianderes csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
5 kanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma (lereszelve)
3 kanál baracklekvár (sárgabarack)
1 csokor friss koriander (vagy szárított)
60 dkg csirkemell (filé)
dl barna sör

Leírás

A csíkokra vágott csirkemelleket a vaj és az olívaolaj keverékén megfuttatjuk, hogy a hús kifehéredjen. A baracklekvárt, a barna sört, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük, és a közben enyhén megsózott csirkemellhez adjuk. Megvárjuk, míg elkezd forrni, majd közepes lángon kb. 5-6 percig főzzük. Néha nem árt megkavargatni. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, belerakjuk a koriandert. Ezután egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk. Krumplipüré vagy krokett illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4