Receptek Főételek Húsos ételek Bélszín gombásan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál extra szűz olívaolaj
2 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
40 dkg vargánya gomba
0.8 kg bélszín

Leírás

A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk.A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtisztítjuk (nem kell hámozni) és felszeleteljük, a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. A bélszínt 20 dkg-os szeletekre vágjuk.A bélszínt bekenjük mustárral és borssal.Olajban érleljük 4-5 napig. Egy serpenyőt melegítünk egy kanál étolajjal és belehelyezzük a húst. Mindkét felét 3-3 percig sütjük,így medium lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4