Receptek Saláták Besameles újkrumpli

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
7 dkg finomliszt
1 l tej
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg újburgonya

Leírás

A krumplit héjában megfőzöd (félpuhára), leszűröd, meghámozod, karikára vágod. Vajjal vékonyan kikent tepsibe teríted 2 rétegben, a rétegek közé lapka vagy más fajta szelet sajtot teszel. A végén leöntöd a kész besamellel, amit akár ízesíthetsz is petrezselyemmel, kaporral, citrommal, ízlés szerint, és fóliával lefedve sütöd kb. 1/2 óráig, majd fólia nélkül még 10 percig pirítod a tetejét. Még finomabb, ha a besamell mártásra reszelünk még sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4