Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai rakott burgonya

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
75 g trappista sajt
1 kg burgonya
2 kanál étolaj
125 g mozzarella
200 ml paradicsomlé
1 tk fűszersó (szárított vegyes rozmaring, oregánó, kakukkfű)
200 g creme fraîche
300 g darált sertéshús

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük és megszórjuk sóval. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és állandó kavarás mellett, kb. 5 percig sütjük. Felöntjük a paradicsomlével és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük. A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk és elrendezzük a darált húsra. Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel és megszórjuk a sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 percig sütjük. Megszórjuk a reszelt mozarellával és további 10 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3