Receptek Levesek Borsóleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 kanál finomliszt
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csomag vegyes zöldség
½ kg fagyasztott zöldborsó
1 csipet ételízesítő

Leírás

Pici olajon a zöldséget és a borsót megdinszteljük, kb. 5 percig lassú lángon. Levéve a tűzről, a 6 evőkanál lisztet hozzáadjuk és összekeverjük (Csomómentesre!) Vegetát adunk hozzá. Vízzel felöntjük, majd visszatesszük a lángra. Időnként megkeverjük. Forrásnál figyelni, nehogy kifusson! Felforrás után, takarékra tesszük, kb. fél órára! Folyamatosan kóstolgassuk és ha még nem elég a vegeta, akkor tetszés szerint ízesítsük még! Tejszínt öntsük ki egy tálba és keverjük el a levessel, majd öntsük vissza a levesbe, így nem fog kicsapódni. Finomra vágott petrezselyemmel hintsük meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4