Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány paradicsompürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab paradicsom
15 dkg vöröshagyma
25 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
10 dkg zsír
4 dkg sűrített paradicsom konzerv
80 dkg sertés lapocka

Leírás

A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel puhára pároljuk. Én petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adtam mellé, valamint savanyúságot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3