Receptek Levesek Brokkoli krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
1 kevés extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 szál újhagyma
2 dl tejszín
1 fej brokkoli

Leírás

Ez egy nagyon egyszerű leves, de annál finomabb. Lábasban vizet forralunk, majd ha felforrt, beletesszük a brokkoli rózsákat és megsózzuk (én még a kissé megtisztított szárát is beleteszem). Kb. 5 perc elteltével, a brokkolit szűrőlapáttal kiemelem, majd a vizet és a brokkolit félrerakom. A lényeg, hogy a brokkoli ne főjön szét, ropogós és szép, üde, zöld maradjon. Egy másik lábasban, kicsi olívaolajon, megdinsztelem a karikára vágott újhagymát és a fokhagymát, majd rádobom a brokkolit. A félretett főzőlé egy részével felengedem, majd botmixerrel, krémes állagúra mixelem. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy egy kellemes, sűrű levest kapjunk. Utánaízesítem sóval és borssal. Tejszínnel dúsítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4