Receptek Levesek Buggyantott tojásleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
5 dkg finomliszt
1 dl tejföl
1 dkg fokhagyma
½ fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg zsír
½ csomag friss petrezselyem
1 darab babérlevél
0.1 kg őrölt pirospaprika

Leírás

Zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy heve elszálljon fűszerpaprikát, oldunk a magyaros, fűszeres rántásban. Azonnal hideg vízzel felengedjük, hogy a paprika meg ne égjen, mert akkor fekete és keserű lesz. Babérlevéllel, sóval, ecettel ízesítve egy pikáns levest kapunk. Jól kiforraljuk, majd közvetlen tálalás előtt beleütjük a tojásokat, amiket ne keverjünk szét. Így kis tojás bugyrok keletkeznek. Ha minden tojás a levesbe került, fellangyosított, simára kevert tejfellel, és egy nagy csokor finomra vágott petrezselyem zölddel három percig főzzük. Így a tojás sárgája folyós marad. Ki-ki, ízlése szerint savanyíthatja ecettel. Ha éppen nem volt tojás, pirított kocka került a levesbe. Ha azonban a tojás is megadott, nagy karéj kenyér, sercli dukált mellé. Az alföldön Zupaként keressék, mert ott úgy magasztalják.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4