Receptek Gyerekmenü Főételek Burgonyafőzelék magyarosan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
6 dkg vöröshagyma
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg zsír
1 darab babérlevél
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, és jól megmossuk, majd a babérlevéllel és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy elfedje. Sóval ízesítjük, és elkészítjük a következő rántást: Felhevítjük a zsírban elkevert lisztet, és ha már pirulni kezd, beletesszük a reszelt vöröshagymát, és a pirospaprikát. Ezután kevés hideg vízzel feleresztjük, a burgonyához keverjük és felforraljuk. Felfőzés után ízlés szerint ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük. Ajánlott feltétek: - pulykafasírt - sertéspörkölt

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4