Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
500 g burgonya
2 darab sárgarépa
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

Az apróra vágott vöröshagymát kis olívaolajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát, gyorsan összekeverjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt és a liszttel, tejföllel behabarjuk a levest. (Ha nem akarunk lisztet használni, akkor több krumplival tegyük fel és a krumpli egy részét szétnyomkodva sűrítsük a levest. Ha pedig tejföl helyett joghurttal próbálkozunk, vegyük figyelembe a joghurt eleve savanykásabb ízét, mielőtt ecettel ízesítjük.) Tálalás előtt, ízlés szerint tegyünk bele tárkonyos ecetet (vagy fehérborecetet).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4