Receptek Saláták Burgonyás brokkolisaláta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
4 kanál extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
½ kk szárított kakukkfű
1 darab citrom
35 dkg brokkoli

Leírás

A burgonyát megtisztítjuk, 1cm vastag szeletekre vágjuk és 10 percig főzzük. A brokkolit megtisztítjuk és rózsáira szedjük. A burgonyához adjuk és 5 percig főzzük (felpuhára). A keveréket leszűrjük és lecspegtetjük. A vöröshagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A vöröshagymát 2 evőkanál olajon üvegesre párolunk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet és kevergetés közben 1-2 percig pároljuk. A burgonyát és a brokkolit beleforgatjuk, citromhéjjal, sóval, borssal és a maradék olajjal ízesítjük, majd fedő alatt langyosra hűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4