Receptek Főételek Húsos ételek Csirkecomb párolt gyümölccsel

Hozzávalók

5 dkg vaj
1 kanál étolaj
3 darab alma
1 csipet őrölt fahéj
1 fej vöröshagyma
4 darab csirkecomb
2 darab narancs
3 darab kivi
1 csipet fűszersó

Leírás

A csirkecombokat jól lemossuk és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket. A combokat a tepsibe helyezzük és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk. Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt és jól puhítsa meg a combokat. Ezután 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára. A gyümölcsöket vajon átfuttatjuk és fahéjjal fűszerezzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3