Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab csirkemell
1 darab citrom
10 dkg parmezán
1 fej vöröshagyma
30 dkg rizs
3 dl száraz fehérbor
1 csipet oregánó
1 marék zellerzöld
8 dl húsleves alaplé

Leírás

A vajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, majd rádobom a száraz rizst és szintén üvegesre pirítom. Felöntöm fehérborral és addig főzöm, amíg teljesen beszívja a folyadékot. Negyed liter forró levest öntök hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett, addig adogatom hozzá merőkanalanként, amíg el nem fogy. Belereszelem a fél citrom héját és 1 teáskanál citromlevet facsarok hozzá. Közben, kevés olívaolajban megpirítom a kockára vágott, sóval és oregánóval fűszerezett csirkemellet, végül a felszeletelt zellerszárat is hozzáadom, majd félig puhára sütöm. Amikor elkészült a rizs, belekeverem a zelleres csirkemell felét és a reszelt parmezánt. Tányérra kimerve, rákanalazom a maradék húst, majd sajttal megszórom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4