Receptek Főételek Húsos ételek Csülkös rakottas

Hozzávalók

2 dl tejföl
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
6 darab burgonya
1 darab füstölt csülök (egész, hátsó)
2 kanál sertészsír
1 dl száraz fehérbor
10 dkg csiperkegomba
15 dkg trappista sajt
1 kk őrölt pirospaprika (csemege)
1 kk ételízesítő

Leírás

A csülköt sóval, ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük. Egy, az előírás szerint beáztatott római tál aljára, egy kevés zsírt kenünk, majd a megtisztított, felkarikázott burgonyát beletesszük és megsózzuk. Erre jön a megfőtt, felkockázott csülök. A lehéjazott, apróra vágott hagymát, a maradék zsíron megdinszteljük. A ledörzsölt, felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot beletesszük, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. A ragut a húsra öntjük, az edényt a tetejével befedjük. Sütőbe toljuk és a csülköt, kb. 1 órán át sütjük. A tejfölt a borral összekeverjük és a rakottasra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután már tető nélkül, készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4