Receptek Főételek Tészta Diós lekváros tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg dió
30 dkg kockatészta
3 darab tojás (fehérje)
3 kanál baracklekvár

Leírás

A tésztát a szokásos módon sós vízben megfõzzük, leszűrjük, leöblítjük. Az olvasztott vajra szedjük, jól összekeverjük. Ugyancsak összekeverjük a porcukorral és a darált dióval, ezután az egészet beleöntjük egy tűzálló tálba. A tojásfehérjékbõl vert kemény habot tovább verjük a porcukorral és a sárgabaracklekvárral, majd a tészta tetejére simítjuk. Elõmelegített, forró sütõben sárgásbarnára sütjük.Tálaláskor ismét meglocsoljuk lekvárral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4