Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 tk sütőpor
0.3 csésze víz (kb70g)
½ csésze finomliszt
10 dkg vaj (kihűlt olvasztott)
3 dl tejszín
1 darab citrom
1 doboz eper
csésze méz
1 marék csokoládés tortadara
1 csésze kukoricadara
250 g ricotta
1 kanál ételfesték
3 marék müzli

Leírás

A vajat megolvasztom és hagyom kihűlni. Egy 22 cm-es, csatos tortaformát, sütőpapírral kibélelek. A kukoricadarát elkeverem a szitált liszttel és sütőporral. Egy másik edényben, simára keverem a ricottát a vízzel, mézzel és a tojásokkal, végül a vajat és a citromhéjat is beledolgozom. Ezt a keveréket hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz és csomómentesre keverem. Beleöntöm az előkészített formába, kirakom a megmosott és leszárított eperrel, vajdarabkákat csipkedek rá és 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom, kb. 40 percre. A tejszínhabot keményre felverem és ételfestékkel vagy szörppel színezem. Ha kihűlt, bevonom a tejszínhabos keverékkel és bepanírozom müzlibe. Tejszínhabbal és tortadarával díszítem. Természetesen más gyümölccsel, aszalt gyümölccsel is csodálatos!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4