Hozzávalók

8 darab tojás
2 tasak vaníliás cukor
8 kanál kristálycukor
2 kanál kakaópor
2 darab sárgarépa
6 kanál finomliszt

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A répát vékonyan lereszeljük. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és továbbverjük vele. Ezután belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük. Kettévesszük a tésztát. Az egyik felébe belekeverünk 2 kanál kakaót, 2 kanál lisztet, egy csipet sütőport és a répa felét. A tészta másik felébe 4 nagy kanál lisztet, egy csipet sütőport, a maradék répát rakjuk, majd eldolgozzuk. Külön-külön mindkét tésztát összedolgozzuk. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a fehér, majd a barna tésztát. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4