Receptek Levesek Francia hagymaleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 darab póréhagyma
2 dl főzőtejszín
10 dkg vaj

Leírás

A hagymákat pucolom/szeletelem/darabolom és megpárolom egy pyrex párolóedényben, a teavajon. Amikor összeesett, besűrítem az 1 ek. liszttel. Ha jól megkavargattam, a lisztes, üvegesre párolódott hagymát felöntöm a húslével (vagy vízzel és beledobom leveskockákat). Ezután, óvatosan megfűszerezem (só, fehér bors és szerecsendió). Ezután szép lassan felfőzöm ezt az egészet, pici lángon. Amikor késznek ítélem, beleöntöm a főzőtejszínt és hagyom egészen pici lángon, éppen csak felforrni. Tálalás előtt felforrósítom és teszek bele egy kis sajtot, hogy sűrítsem vele. Végül megszórom snidlinggel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4