Receptek Gyerekmenü Főételek Francia rakott burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
3 dl tej
10 darab burgonya
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejföl
1 marék zsemlemorzsa
1 csipet friss petrezselyem
10 dkg trappista sajt
1 csipet szerecsendió
5 dkg finomliszt

Leírás

A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást kapunk belőle. A végén fűszerezzük, borssal, ízlés szerint szerecsendióval és bőségesen sóval, mert ez adja majd a kész ételünk sósságát. A petrezselymet a legvégén szórjuk bele, amikor levettük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a megmaradt két nyers tojás sárgáját, tejfölt, burgonyát, főtt tojást, reszelt sajt felét és a két tojás, habbá felvert fehérjét. Egy kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük. Megszórjuk a sajttal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha a sajt nagyon égne, de a belseje még nyers, fedjük le fóliával. Bármennyire sütjük nem lesz száraz étel, megmarad egy alap nedvessége.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4