Receptek Desszertek Sütést igénylő Friss nektarinlepények

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 darab tojás
1 kanál kristálycukor
250 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
60 g porcukor
1 darab citrom
1 adag tejszín
3 darab nektarin
3 kanál juharszirup

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyújtsuk ki a tésztát.

2

Vágjuk négy egyenlő részre és helyezzük a tepsire.

3

Mindegyikre vágjunk egy kb. másfél centiméter vastag keretet. Ezeket hajtsuk rá a tésztára.

4

Kenjük meg a feltört tojással és szórjuk meg porcukorral. Süssük 15 perc alatt aranybarnára. Sütés után hagyjuk kihűlni.

5

Közben keverjük simára a mascarponét, a cukrot és a citrom levét.

6

Adjuk hozzá a tejszínt.

7

Kenjük meg a keverékkel a lepények közepét.

8

Mossuk meg a nektarint, vágjuk vékony szeletekre, tegyük a lepények tetejére és öntsünk rá egy kis juharszirupot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4