Receptek Levesek Friss paradicsomleves vöröslencsével

Hozzávalók

1 kg paradicsom
250 g vöröslencse
4 gerezd fokhagyma
1 kevés babérlevél
1 kevés kurkuma
1 kevés tengeri só
1 kevés chili paprika
1 kevés szezámmag
1 kevés olívaolaj

Leírás

Egy kis szárított paradicsommal szintén megbolondíthatjuk. De hogyan készítsük el? Kattintson ide és megmutatjuk!

Itt pedig megnézheti, mi mindenre használhatja fel még a paradicsomot.

Elkészítés

1

Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk apróra. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, süssük meg benne a hagymát és a fokhagymát. Ha még különlegesebb ízekre vágyunk, adjunk hozzá őrölt kurkumát. Keverjük össze az egészet és süssük aranybarnára.

2

A leves elkészítéséhez nagy, érett paradicsomot használjunk. Minél érettebb, teltebb a paradicsom, annál intenzívebb az íze. Télen pedig elkészíthetjük konzerv paradicsommal.

3

Ezúttal nagy, friss paradicsomból készítjük el a receptet. Mossuk meg, vágjuk be egy késsel, és öntsünk rá forró vizet. Hagyjuk körülbelül 5 percig vízben ázni. Ezután öblítsük le a paradicsomot hideg vízzel és szedjük le a héját. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük félre.

4

Adjuk hozzá a megmosott vörös lencsét a hagymához és a fokhagymához, süssük át a hozzávalókat, adjunk hozzá vizet, majd a szeletelt és hámozott paradicsomot, végül pároljuk, amíg a lencse meg nem puhul.

5

Miután a leves puhára főtt, keverjük össze robotgéppel, ízesítsük sóval, borssal és chili paprikával. Tálaljuk pirított szezámmaggal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4