Receptek Levesek Fűszeres céklaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 kanál kristálycukor
3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg cékla
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
3 kanál citromlé
1 csipet őrölt kömény
1 csipet ételízesítő

Leírás

A céklát megfőzzük, egy csipetnyi sóval, bő vízben. Meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a felolvasztott vajon pároljuk, 5 percig. Rászórjuk a fűszereket. Liszttel megszórjuk és felengedjük vízzel. Alaposan kiforraljuk és ezután botmixerrel lepürésítjük. Újra felforraljuk és tejszínnel dúsítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4