Receptek Levesek Gazdag zöldségleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 darab vöröshagyma
1 darab burgonya
2 darab húsleveskocka
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csomó friss petrezselyem
5 dkg csigatészta
10 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
1 darab zöldpaprika
1 darab zellergumó
2 darab karfiol
10 dkg zöldbab (zöldhüvelyű)
1 csomó zellerzöld

Leírás

A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, sárga- és fehérrépát, zellergumót, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba a levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, mellyel szintén egy kicsit pirítjuk. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a zöldborsót, a zöldbabot, az egészben hagyott zöldpaprikát, a zellerzöldet, felöntjük 2,5 l vízzel. Mikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a karfiolt, és a húsleveskockákat. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak beleszórjuk a levestésztát, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, végül ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük. A zöldségek ízlés és szezon szerint variálhatók.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4