Receptek Gyerekmenü Előételek Glutén- és laktózmentes mini lepények

Hozzávalók

2 csésze mandula liszt

1 tk

1 tk sütőpor

1 csésze kókuszolaj (olvasztott)

1,5 tk víz

1 darab tojás

½ darab vöröshagyma (felkockázva)

1 gerezd fokhagyma

2 marék bébispenót

½ csésze szárított paradicsom

½ csésze olajbogyó (apróra vágva)

4 darab tojás

2 kanál tej

Elkészítés

1

Melegítsük a sütőt 200 fokra és béleljünk ki szilikon muffinformákat sütőpapírral.

2

Keverjük össze egy tálkában a mandulalisztet és a sütőport, ízesítsük sóval. Adjunk hozzá kókuszolajat, vizet, tojást, majd kézzel gyúrjuk sima tésztává.

3

Töltsük meg a sütőformákat 0,5 centiméter vastagon, süssük 10 percig.

4

Amíg sülnek a lepények, vágjuk fel és pirítsuk meg a hagymát.

5

Adjuk hozzá a fokhagymát és a bébispenótot, majd kis lángon jól keverjük el benne a szárított paradicsomot és az olajbogyót.

6

Kavarjuk össze egy másik tálkában a tojást, a növényi tejet illetve egy kis élesztőt.

7

Öntsük a kész tésztára a zöldséges, utána a tojásos keveréket.

8

Süssük 30 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4