Gluténmentes tekercsek

Hozzávalók

200 ml tej
2 darab tojás
80 g vaj
7 g szárított élesztő
½ csésze kristálycukor
1 csésze mazsola
2 tk fűszersó
Kereszthez
4 kanál víz
Öntethez
1 darab narancs
2 kanál kristálycukor

Elkészítés

1

Egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat a tejjel és melegítsd kb. 40-50 °C-ra. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztkeveréket az élesztővel,cukorral, mazsolával, fűszerkeverékkel és sóval. Keverd össze a tejjel, add hozzá a tojásokat és keverd simára. Fedd le folpackkal és hagyd kelni két órán át.

2

Melegítsd fel a sütőt 190°C-ra Verd fel a tojásokat a tejkeverékkel. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztából csípjünk le egy maréknyit és készítsünk belőle tekercseket, amiket kb. 1cm távolságokra helyezzünk a sütőpapírra, majd hagyjuk 20 percig állni.

3

Készítsünk egy másik keveréket a gluténmentes lisztből és vízből, hogy puha tésztát kapjunk. Kanalazzuk bele egy lezárható sütőzsákba, vágjuk le a zacskó sarkát és tegyük egy keresztet a tekercsekre. Süssünk a tekercseket aranybarnára 15 perc alatt.

4

A sütés alatt készítsük el az öntetet egy serpenyőben. Melegítsük fel a narancslevet cukorral, majd hagyjuk gyöngyözni 5 percig, amíg szirup állagú nem lesz. Amint kiszedted a tekercseket a sütőből, kend rá a szirupot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4