Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab paradicsom
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 darab babérlevél
1 kg csiperkegomba
2 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

A gombát megmosom feldarabolom, a hagymát apróra vágom, a paprikákat olyan apróra vágom, mint a hagymát, a paradicsomot pedig forró vízbe dobom, 2 percre (így könnyebb meghámozni), majd szintén apróra vágom. Egy lábasban odateszem az olajat, felhevítem, majd hozzáadom a hagymát és a paprikát. Kb. 10 percig párolom, majd hozzáadom az őrölt paprikát, 2 perc múlva pedig a paradicsomot és a gombát. Hozzáadom a sót, borsot, jól összekeverem, rátöltök annyi vizet, hogy jól ellepje és mérsékelt lángon, fedő alatt (közben kevergetem, hogy ne kapjon oda), kb. 35 perc alatt, puhára párolom. Ezután a fedőt levéve, addig kevergetem, amíg teljesen el nem párolog a víz és csak az olaj marad. Ebben az olajban, folytonosan keverem még 5 percet és kész is van

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4