Receptek Előételek Meleg előételek Gombasaláta svéd módra

Hozzávalók

1 tk kristálycukor
2 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
½ darab citrom
1 mk szárított kakukkfű
2 darab babérlevél
50 dkg csiperkegomba
2 darab hámozott paradicsom konzerv (140 gramm)

Leírás

A gombát megtisztítom, gyorsan megmosom, gerezdekre vágom. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a paradicsompürét, kakukkfüvet, babérlevelet, a szűrt citromlevet, valamint a gerezdekre vágott gombát. Mérsékelt tűzön párolom. A gomba elegendő levet enged, ne rontsuk el vízzel! Pár perccel a főzés befejezése előtt adom hozzá a sót és a cukrot. Ha kész (kb. 10 perc, ne főzzük szét a gombát, maradjon roppanós), hagyom kihűlni. Akinek túl savanykás lenne, adhat hozzá ketchupot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4