Receptek Levesek Görög bableves

Hozzávalók

8 dl víz
1 gerezd fokhagyma
½ dl extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
1 dl sűrített paradicsom konzerv
1 darab zellergumó
1 bögre szárazbab

Leírás

Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt, vagy apróra vágott zellert (kb.10 perc). Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassan forraljuk, 10 percig. Keverjük hozzá a babot és az áztató vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük, kb. 2 órán át. Ezután, tegyük bele az összevágott petrezselymet, sózzuk és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt, meghintjük petrezselyemmel. Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4