Receptek Desszertek Sütést igénylő Hagyományos sütemények élesztős tésztából

Hozzávalók

500 g finomliszt
50 g kristálycukor
250 milliliter tej
25 g élesztő
100 g vaj
1 darab tojás
1 darab tojás
1 csipet
A töltelékhez
1 adag aludttej
1 adag szilvalekvár
1 adag mák

Elkészítés

1

Melegítsük langyosra a tej harmadát, adjunk hozzá cukrot, lisztet és élesztőt. Dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni.

2

Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk a maradék tejhez. Tegyünk hozzá cukrot, tojássárgáját és a megkelt élesztőt. Szórjuk bele a lisztet és dolgozzuk simára.

3

Takarjuk le, majd hagyjuk kelni.

4

Tegyük egy liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk kb. 2 cm vastagra.

5

Vágjunk kör alakú darabokat a tésztából és készítsünk a közepükre kis mélyedéseket, ami megtartja a tölteléket.

6

Tegyük rájuk a lekvárt, kenjük meg tojással.

7

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és süssük 20 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4