Hozzávalók

6 darab tojás
12 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 kanál vaj
5 darab alma
1 darab citrom
1 csipet őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd
1 marék zsemlemorzsa
1 marék dió
1 darab narancs

Leírás

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal megszórjuk, és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Reszeljünk a habba 1 db citrom és 1 db narancs héját. Keverjük bele a tojások sárgáját. Szórjuk rá a lisztet, és lazán keverjük át a tésztát, majd forgassuk bele a reszelt almát. Ha összeállt a tészta, akkor vajazott-morzsázott formába öntjük, és elsimítjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, szép barnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4