Hozzávalók

6 darab tojás
12 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 kanál vaj
5 darab alma
1 darab citrom
1 csipet őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd
1 marék zsemlemorzsa
1 marék dió
1 darab narancs

Leírás

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal megszórjuk, és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Reszeljünk a habba 1 db citrom és 1 db narancs héját. Keverjük bele a tojások sárgáját. Szórjuk rá a lisztet, és lazán keverjük át a tésztát, majd forgassuk bele a reszelt almát. Ha összeállt a tészta, akkor vajazott-morzsázott formába öntjük, és elsimítjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, szép barnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4