Receptek Levesek Hamis palócleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 pohár tejföl
1 kk őrölt pirospaprika
1 bögre zöldbab (kicsire vágott)
1 marék sárgarépa
1 kk szárított kapor
1 kanál finomliszt

Leírás

Egy fazékban, kevés olajjal és evőkanálnyi liszttel rántást készítünk. Ha már kezd barnulni a liszt, szórunk bele egy kis zúzott fokhagymát és felengedjük 2-3 l vízzel. Beletesszük a zöldségeket (a krumplit nem árt 15 perc késéssel). Amikor felforrt a víz, ízesítjük sóval és ételízesítővel, valamint 1 evőkanál kaporral. Ha a zöldségek megfőttek, beletesszük a tejfölös habarást, amit minimális liszttel készítünk, vagy csak simán a tejfölt öntjük bele. Még egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4