Hozzávalók

50 dkg finomliszt
dkg élesztő
dl tej
6 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 darab tojás
5 dkg vaj
1 dkg
1 darab tojás

Elkészítés

1

Egy tálkába beleszórunk 1 kávéskanál cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, és 1 dl langyos tejet öntünk rá. Várjuk meg, amíg felfut.

2

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a tojást, a sárgáját és a többi tejet és cukrot. Kicsit elkeverjük, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Kézzel vagy dagasztógéppel bedagasztjuk a tésztát. Amikor már jól összeállt, fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott vajat, és addig gyúrjuk, amíg szép, sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 40-50 percig hagyjuk kelni.

3

A tésztát 6 egyforma részre osztjuk, mindegyiket kb. 40 centis rúddá formázzuk. Egyik végüket összeillesztjük, és vastag fonatot készítünk belőlük.

4

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Rátesszük a kalácsot. Megkenjük tojással és még 30-40 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Ismét megkenjük tojással és 40 percig sütjük.

5

Vajjal és lekvárral vagy sósan, sonkával és tojással kínáljuk.

Tesco Magazin / 2020. TAVASZ
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4