Hozzávalók

5 darab tojás
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
7 kanál étolaj
25 dkg margarin
3 dkg kakaópor
1 darab citrom
5 kanál dió
3 kanál mák (darált)

Leírás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd 15 dkg cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük. A margarint, 7 dkg cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük. Közben, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral. A felvert hab felét, óvatosan a margarinos masszába forgatjuk, majd felváltva, apránként belekeverjük a lisztet, diót, mákot és a maradék habot. A tésztát formába öntjük, tetejét elegyengetjük és kb. 50- 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve, vagy csokimázzal bevonva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4