Receptek Főételek Húsos ételek Kapros húsgombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
dl tejföl
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
2 darab vöröshagyma
30 dkg rizs
1 csipet őrölt kömény
50 dkg darált sertéshús
1 kanál szárított kapor
1 kanál finomliszt

Leírás

A hagymát apróra vágjuk, majd a felét a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a rizst, tojást, sót, borsot, fokhagymát és az egyik csomag apróra vágott kaprot. Összeállítjuk, majd gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymára pirospaprikát szórunk, kevés őrölt köményt, 1 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá, kevés vizet, majd belerakjuk a gombócokat. Annyi víz legyen rajta, ami ellepi a gombócokat. Ha megfőtt, a levét behabarjuk a fele tejföl, fele tejszín habarással, amihez az apróra vágott kaprot hozzáadjuk. A gombócokkal visszatéve, összeforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4