Receptek Desszertek Képviselőfánk 2

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 darab tojás
22½ dkg finomliszt
dl víz (+ 8 dl a sárga krémhez)
2 dkg kristálycukor
22½ dkg zsír

Leírás

A vizet a zsírral, sóval, cukorral, üstben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben, hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza, az edény falától. A felfőzött masszához, gépi habverővel, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képviselőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk, 6-7 cm-es halmokat. A tésztát, sütés előtt, egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta! Tetszőlegesen tölthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4