Hozzávalók

2 darab tojás
70 dkg finomliszt (+3 ek. a krémhez)
4 dl tej
3 dl tejföl
10 dkg vaj (+ 20 dkg a krémhez)
30 dkg porcukor (+ 20 dkg a krémhez)
6 kanál kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 kanál méz
1 tábla tejcsokoládé
2 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet, gőz felett összedolgozzuk. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát. Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg. 3 cipót készítünk és egy tepsi hátán, három egyforma lapot sütünk belőle. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet: A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport. Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.) Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük. A három lap közé kenjük a krémet (az összeset). Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit. Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen. Végül felszeleteljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4