Receptek Levesek Klasszikus francia hagymaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl tejszín
3 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
1 csipet metélőhagyma
1 l húsleves alaplé
10 dkg finomliszt

Leírás

A hagymát megpucolom, félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat egy mély serpenyőben, vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Befedem, majd 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett, karamellizálom a hagymát. Iskola függő, hogy mennyi időt kell szánni erre a műveletre, de a leves ízét tesszük kockára, ha nem vagyunk elég türelmesek. Negyed óra elteltével, a hagyma már elveszti a tartását és aranyszínűvé válik. Nagyon oda kell figyelni, hogy véletlenül se égjen le sehol. Ekkor hozzáadom a lisztet, felöntöm a forró levessel, alaposan elkeverem, majd közepes tűzön, még negyedórát főzöm. Ezután sózom, borsozom. Alaposan leturmixolom és hozzáadom a tejszínt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4