Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej vöröshagyma
30 dkg tehéntúró
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál tejföl (20%-os)
1 kanál őrölt pirospaprika
1 doboz tonhal
1 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymát is és a halat, valamint a köménymagot is. Az egészet jól kikeverjük, rövid időre hűtőszekrénybe tesszük. Máris ehető, a finom kőrözött. A kőrözött készíthető csak juhtúróból, vagy tehéntúróból és juhtúróból fele-fele arányban. Sokan vannak, akik csak tehéntúrót használnak. Vannak, akik egy kis tejfölt is kevernek a krémhez , ezzel talán könnyebben kenhető (de a túl soktól már folyóssá válik), ezt elsősorban a család ízlése határozza meg. Kisgyerekeknél jó odafigyelni a bors adagra, nehogy túl erős legyen a körözött!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása