Receptek Főételek Tészta Krumplis tészta borssal

Hozzávalók

3 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 dl étolaj
1 kk őrölt fekete bors
1 kg kockatészta
1 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben, puhára főzzük. Míg a krumpli fő, a hagymát apróra vágjuk és olajban, aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. Ha a krumpli megfőtt, leszűrjük. A leszűrt krumplihoz hozzáöntjük, a korábban megpirított hagymát (zsírjával együtt), a pirospaprikát, a borsot és krumplinyomóval az egészet összetörjük. Közben a tésztát, sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsurgatjuk. A hagymás-krumplit a tésztára öntjük és jól összekeverjük. Ízlés szerint, még lehet sózni, borsozni, de előbb kóstoljuk meg, mivel a krumpli és a tészta is, sós vízben főtt. Vajazott, morzsázott tepsibe rakjuk és 15 percig, előmelegített sütőben sütjük, 170 fokon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4