Receptek Főételek Hal Lazac roston szezammagos burgonyapürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl tej
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 kg burgonya
10 dkg vaj (püréhez)
1 darab citrom
1 l szezámmag
80 dkg lazac (filé)

Leírás

A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val. A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük. Hozzáadjuk a forró tejet és a vajat.Kihabosítjuk ízesítjük szerecsendióval és sóval. A serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat.Amikor forró belerakjuk a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük. A burgonyapürébe belekeverjük a szezámmagot és már tálaljuk is.Friss salátával és majonézzel nagyon finom ünnepi étel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4