Receptek Főételek Húsos ételek Lecsós csirke szalonnával

Hozzávalók

1 dkg tengeri só
3 darab paradicsom
10 dkg vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
8 dkg zsír
1 kg egész csirke
1 kk őrölt pirospaprika
3 darab zöldpaprika
5 dkg füstölt szalonna

Leírás

A zsírt megolvasztjuk, belehelyezzük a megtisztított, feldarabolt csirkét,majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben a füstölt szalonnát apró, egyenletes kockákra vágjuk, félig kiolvasztjuk, megdinszteljük benne a vöröshagymát és felhasználásával lecsót készítünk, de a paprikát nem sütjük puhára, a paradicsomot csak előkészítjük, de nem tesszük bele. A félig megpuhult csirkét zsírjára sütjük,pirospaprikát adunk hozzá, belekeverjük a hagymás szalonnazsíron átsütött paprikát a paradicsomot, a csirkét, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és puhára pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4