Receptek Főételek Húsos ételek Lecsós húsgombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg paradicsom
2 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg rizs
10 dkg zsír
3 kanál őrölt pirospaprika
1 kg zöldpaprika
50 dkg darált sertéshús

Leírás

A rizst megfőzzük, leszűrjük, majd a darált húshoz adjuk. Teszünk bele sót, borsot, apró kockákra vágott hagymát, egy kis pirospaprikát és a kanál zsírt, majd összegyúrjuk. A másik hagymát felaprítjuk, megdinszteljük egy kevés olajon, megszórjuk pirospaprikával és rádaraboljuk a paradicsomot. Megsózzuk és felöntjük vízzel. Amikor forr, a húst gombócokká formálva beletesszük, ha kell öntünk még hozzá vizet, hogy a gombócokat éppen ellepje. A végére elfő, nem lesz túl leveses. Amikor már puhulnak a húsgombócok, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és készre főzzük. Óvatosan rázogatva keverjük, hogy a gombócok ne menjenek szét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4