Receptek Gyerekmenü Főételek Lencsefőzelék borssal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál mustár
2 darab babérlevél
50 dkg lencse

Leírás

A lencsét főzés előtt átválogatjuk, kétszer-háromszor átmossuk, végül beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább két-három órára. Főzés előtt még egyszer leöblítjük és odatesszük főni, annyi vízben ami ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. A vöröshagymával rántást készítünk, pici pirospaprikával színezzük. Ha megfőtt a lencse, akkor a tejfölt simára keverjük a rántással, majd felengedjük kevés vízzel, ezután az egészet belekeverjük a megfőtt lencsébe. Átforraljuk, ecettel és borssal ízesítjük /ízlés szerint, ami még kell bele/. (Ne legyen olyan sűrű, hogy a kanál megálljon benne, mert míg kihűl, addig is fog sűrűsödni. Közben néha meg lehet keverni, hogy ne képződjön vastag „bőr” a tetején.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4