Receptek Előételek Hideg előételek Lilahagyma lekvár másképp

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
10 dkg kristálycukor
1 kg lilahagyma (nagyobb méretű)
2 dkg őrölt fahéj
3 dl édes vörösbor
3 kanál méz

Leírás

A cukrot serpenyőben, enyhén karamellizáljuk, majd a megtisztított, fél karikákra szeletelt lila hagymát hozzáadva, kis lángon, gyakran kevergetjük. Megvárjuk, amíg a hagyma összeesik. Ízesítjük fahéjjal, sóval, beleöntjük a vörösbort és kis lángon pároljuk. Amikor a hagyma szétfőtt, hozzáadjuk a mézet meg a borecetet és még 10 percig pároljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4